Снимка: архив, Reuters
fallback

Израел освобождава предсрочно 12-годишно палестинско момиче, което признало, че планирало да извърши нападение с нож в еврейско селище на Западния бряг, предаде Асошиейтед прес.

Детето ще бъде освободено на 24 април - 6 седмици преди да изтече наказанието му от 4 и половина месеца затвор.

Момичето беше задържано в селище на Западния бряг на 9 февруари с нож, скрит в ризата му. То призна вината си по обвинение за планирано убийство.

Миналата седмица семейството на детето призова израелските военни и затворническите власти да я освободят по-рано.

"Затворът не е място за малко дете. Ако това беше еврейско момиче, то нямаше да е в затвора дори и за час, защото това е забранено от израелските закони", казва Абир Бакер, един от адвокатите на детето.

След окупирането на Западния бряг от Израел през 1967 г. палестинските жители там са подчинени на система от военни закони, при които и 12-годишни могат да влязат в затвора. За сравнение - израелските заселници там са подчинени на израелските граждански закони, които не позволяват на лица под 14 години да отидат в затвора.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Израел

преди 8 години

До АтанасПървите години еврейската държава беше комунистическа. Първата страна която гласува в ООН за озяконяването на Израел беше бившия Съъветски съюз / СССР/. Първите народни кибуци бяха създадени по руски модел. В Израел пристигнаха евреи от 102 страни говорейки на 82 езика. Скоро евреите разбраха че руския модел е неуспешен и се обърнаха към Америка по 2 причини. 1. Американските евреи бяха по-багати и даваха пари.2. Който дава парите, той определя и правилата.Така Израел стана капитал

14

Анонимен

преди 8 години

Децата днес определено не правят разлика между нацизъм и фашизъм,какво остава за техният баща воинстващият ционизъм.Късно ще се събудим братя.Сега ционизма полага основите на бъдещата война между християни и *** с идеята омразните им врагове да се избият взаимно.Но който сее ветрове ще пожъне бури,те също ще паднат под ударите на тази война,а после...е после НСР и така нататък.

13

Атанас

преди 8 години

До АнонименЕвреите са комунисти.

fallback