Снимка: Twitter
fallback

Обстоятелствата около пожара в Бинген, при който в четвъртък бяха ранени шестима души, изглеждат изяснени след ареста на 26-годишен сирийски гражданин, съобщава националният ежедневник Die Welt, цитиран от "Фокус".

Първоначално отрекъл вината си, по-късно арестуваният сириец признава, че е подпалил зданието, разположено в непосредствена близост до къщи, в които са настанени бежанци и сезонни работници. Той е предизвикал пожар в мазето, а за да прикрие следите на престъплението си, е нарисувал свастика на фасадата на сградата.

Младият мъж мотивира действията си с условията му на живот и липсата на перспективи. Tой искал да насочи вниманието на обществото към проблемът. Според властите в къщата са живеели 25 души, включително 13 бежанци от Сирия и Афганистан, както и сезонни работници и редовните обитатели на къщата.  Сириецът е предаден на Окръжната прокуратура в Майнц.

Новината за ареста на извършителя е "щастлива и облекчаваща", заяви кметът на Бинген Томас Фезер.

Тя обаче показва и нещо друго, а именно: Насилието в Германия не се извършва само от десни екстремисти и не е провокирано единствено от ксенофобски настроения, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 8 години

Екстрадация за такива - да си ходи от там от дето е дошъл. Иначе хич не е *** - свастика нарисувал, за да си измие ръцете. Но не той е виновен.... мама Меркел е виновна с обещанията си за живот по корем и не правене на нищо по цял ден. Дано да им дойде акъла на немците скоро, ако не искат бежанците и по сред бял ден да им изнасилват жените.

19

Анонимен

преди 8 години

Сега властите трябва да му обърнат внимание и да го екстрадират....predi tova da izraboti unistozenoto v niakoia svineferma....Siguracia, ce ste namaleiat podobni zelania v amudzite...

18

12

преди 8 години

Сега властите трябва да му обърнат внимание и да го екстрадират. Защо белият човек трябва да се труди и да създава перспективи на небелия нечовек? И прости и неграмотни ли са мигрантите, прави палеж и рисува свастика? И после жалби по всякакви комитети и какво ли не още? "Най-пагубни са онези грешки що произтичат от добродушност"- Помни войната, полк Дрангов

fallback