Снимка: Архив Reuters
fallback

Сателитни снимки сочат подновена дейност в севернокорейския лабораторен комплекс Йонбьон, където може да се произвежда плутоний за ядрени оръжия, предадоха световните агенции.

Според американския сайт "38 север" през последните пет седмици два или три пъти се е наблюдавало изхвърляне на пара от радиохимическата лаборатория в Йонбьон, където е разположен атомен реактор с плутоний. Това сочи, че сградата, в която се преработват ядрени материали, се нагрява, макар да не е ясно за каква дейност, отбелязва Асошиейтед прес.

В комплекса Северна Корея отделя плутоний, който може да се използва за атомни оръжия, от отпадъците от ядрен реактор.

През 2013 г. Пхенян обяви намерението си да поднови и рестартира атомните съоръжения, включително реактора, който бе затворен през 2007 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Занзи

преди 8 години

Явно сте много ограничени от към сив метър, щом си мислите, че някой се радва на Ким. Никой не харесва Ким, само че го уважават защото казва е начертал линия, която никой не бива да преминава, а миролюбците и хуманистите отвъд Атлантика много се дразнят, когато някой не им играе по свирката, примери - Осама, Кадафи, Саддам............. и още куп знайни/незнайни герои. Това е. И вземи се избърши пяната от устата, че ставаш смешен, Крундел.

9

До Крундел №7

преди 8 години

И как става тази работа? Янките може да са смахнати, ама не чак дотам! Само дълбоко инфантилно мозъче може да съчини този сценарии! Я си играй игричките на РС-то си, не се излагай! Не съм фен на дебелия Ким, но той от това живее - плаши народа си с агресия, а корейците много добре знаят какво е това! Една разделена страна, 2 милиона убити! И 60-годишна икономическа блокада!

8

Анонимен

преди 8 години

Подозрителна активност във Ванденберг, Калифорния. Изстреляна е ракета с голям радиус на действие! Ама хич да не ви пука - ще мрем заедно! Горко на оцелелите!

fallback