Снимка: архив, Reuters

Един полицай загина и един бе ранен днес при експлозия на автомобил на контролен пункт в руската република Дагестан, предаде Франс прес.

Днес сутринта полицаи са опитали да спрат кола в района на град Дербент, в южната част на Дагестан. Водачът отказал да спре и продължил пътя си, след което отекнала експлозия, отнела живота на един полицай и ранила друг, съобщи за АФП говорителка на местната полиция.

Вчера при друго бомбено нападение в Дагестан, за което пое отговорност организацията "Ислямска държава", загина един полицай и двама бяха ранени. Две полицейски коли се движели в посока летище "Уйташ", близо до град Каспийск, когато били поразени от двойна експлозия, се посочва в комюнике на министерството на вътрешните работи. Източник от силовите структури на републиката съобщи пред ТАСС, че три поставени на пътя взривни устройства са избухнали при преминаването на автоколоната.

Свързаната с джихадистката групировка агенция "Амак" съобщи, че "десет руски войници са загинали и трима са били ранени, когато двата им военни автомобила са били унищожени от два експлозива, заложени от "Ислямска държава".

Източник от руските сили за сигурност съобщи, че извършителите на вчерашното нападение са от т.нар. "хушетска банда", кръстена на предградие на град Махачкала, и не разполага с информация дали тя е полагала клетва за вярност на "Ислямска държава", предаде ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase