Снимка: архив, Reuters
fallback

В квартал "Скарбек" в Брюксел се извършва нова антитерористична операция, съобщиха местни медии.

От мястото на събитието свидетели потвърждават, че са чули силен взрив в началото на щурма и за продължаваща стрелба.

Oще по темата

Един предполагаем терорист е бил неутрализиран. Мъжът е отказал да се подчини на полицията при проверка на спирка в район, съседен на Европейския квартал. Видеозапис показва безжизненото му тяло, с пушка в ръка, и доближаването на сапьорска машина.

Районът е отцепен, разположени са камиони на армията. Жителите на околните сгради не бива да се доближават до прозорците и да напускат жилищата си.

Снощи и призори полицията в Брюксел извърши няколко обиска, при които също бе открита стрелба. В кв. "Скарбек" на 22 март, часове след атентатите на летището и в метрото на белгийската столица, бяха открити бомби в използваното от терористите жилище. 

Според френски медии операцията е свързана със задържането вчера на французин, подготвял атентат. Той е бил осъден задочно в Брюксел през юли 2015 г. в дело за изпращането на джихадисти към Сирия. По думите на френския вътрешен министър Бернар Казньов този арест е позволил "осуетяването на напредналата подготовка за атентат във Франция", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

Един камилар по-малко

13

Защо?

преди 8 години

Трябва непрекъснато да питаме Западна Европа защо не харесваха и не приемаха добре нас, източноевропейците, а с такава любов посрещаха тези хора, които сега ги взривяват с бомби, натъпкани с пирони, та да боли повече?

12

Анонимен

преди 8 години

Не е ли абсурд? От прекрасната, богата и културна Европа едни умници направиха голяма военна зона.

fallback