Снимка: архив, Reuters
fallback
Братята Халид и Ибрахим Бакрауи, извършили самоубийствени бомбени нападения в Брюксел тази седмица, са били известни на американските власти преди атентатите, заявиха запознати източници, цитирани от Ройтерс.
 
Според източниците двамата братя са били включени в списък на американското правителство със заподозрени за тероризъм лица още преди нападенията.
Oще по темата
 
Ибрахим Бакрауи беше идентифициран от белгийските власти като един от двамата атентатори, взривили се на летището в Брюксел във вторник, а Халид Бакрауи - като извършителя на самоубийственото нападение в градското метро, припомня БТА.
 
Също така стана ясно, че американските власти са разполагали с информация и за трети участник в терористичните нападения в Брюксел, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "Скай нюз". Според източник, цитиран от телевизията, мъжът с бяло яке и черна шапка, заснет от охранителните камери преди атентата на летището, е бил включен в списък на САЩ със заподозрени терористи.
 
При полицейска операция в Брюксел са били задържани шестима души. Органите на реда са предприели обиски и задържания в центъра на белгийската столица и в квартали в северозападната и североизточната част на града.
 
Прокуратурата заяви, че операцията е осъществена във връзка с разследването на атентатите, извършени тази седмица в Брюксел.
 
Междувременно метрото в Брюксел отново спря работа до тази сутрин по съображения за сигурност след атентатите от 22 март, предаде ТАСС. Засега не е решено от колко часа метрото ще заработи отново.
 
Вчера в Брюксел работеха само две линии на метрото, като някои от спирките бяха закрити. Наземният транспорт обаче работеше нормално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

....

преди 8 години

ЯЯЯЯЯ ГЛЕЙ ТИ ..АМА ,ЧЕ ЛЪЖАТ.

6

????????

преди 8 години

Заподозрени в Турция и САЩ,а в Европа си живеят необеспокоявани от никой!В какъв ЕС живеем ние и на кой се надяваме? какво става?Защо е този ЕС?Какава координация има между службите?Вече нищо не разбирам!Разбирам само,че трябва да напуснем ЕС и да бъдем неутрални.Да не си врем носа навсякъде,да живеем нормално и с нормални политици!Но както изглежда това няма да стане никога!!

5

Анонимен

преди 8 години

Хайде сега - били в списъците на САЩ, от Турция ги екстрадирали два пъти ...... Ами какво правят тези "специални" служби от големи "специалисти" с огромни заплати, които плащаме ние. По тях никой не стреля, стрелят по нас. Кротуват си, имитират работа, всеки си мисли,че точно тук, точно на него няма да му се случи. Политиците искат да си изкарат мандата, полицаите да се пенсионират и да си получат обезщетенията...... А онези с бомбите не спят, но никой не ги безпокои.....

fallback