Снимка: Twitter
fallback

Белгийските медиии изнесоха опровержение на по-рано изнесената информация, че е задържан издирваният Нажим Лакрауи.

Те потвърдиха, че наистина има задържан в Андерлехт, но това не е заподозреният Лакрауи.

Според белгийския вестник Dernière Heure Наджим Лашрауи е арестуван в Андерлехт. Мъжът е белгийски гражданин, роден на 18 май 1991 година. Родният му град е Схарбек, но през февруари 2015 година бил изключен от регистъра на общината заради заминаването му за Сирия.

Според белгийския вестник Лашрауи е един от първите жители в района на Брюксел, които са се присъединили към джихада в Сирия. Първите случаи на заминаване в размирната страта са регистрирани през декември 2012 година.

Бойното му име е Абу Идрис. Той е разследван в рамките на процес срещу сирийска мрежа в Брюксел, присъдата по който ще бъде произнесена в началото на май. Прокурорът иска той да бъде осъден на 15 години затвор, като главните обвинения срещу него са, че е вербувал хора за редиците на ислямистите.

24-годишният Наджим Лакрауи е заподозрян, че е създал експлозивите, използвани и при парижките атентати. Негово ДНК е било намерено на коланите с експлозиви, използвани в зала "Батаклан" и пред "Стад дьо Франс".

Той беше заснет от охранителни камери заедно с братята Халид и Брахим ел Бакрауи, които се взривиха вчера на летището в Брюксел и отнеха живота на десетки хора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

т

преди 8 години

Стига глупости живеем в дигитален свят.Тези хора не си носят парите по джобовете .Те са в банкови сметки лесно може да се проследят паричните потоци.

13

до 16

преди 8 години

Да нр сте се дрогирал ?. Темата е съвсем друга, къде намесихте АТАКА и Волен Сидеров ?. Между другото да не сте обратен ?.

12

Анонимен

преди 8 години

Не били компютри, а компоти...

fallback