Снимка: Reuters
fallback

Между 100 и 120 евро плащат българи, озовали се в сърцето на кървавите атаки в Брюксел, за да се приберат у нас.

Транспортирането се извършва чрез нелегални бусове, които от години правят редовни курсове от България до Белгия, пише "Монитор".

Броени часове след терористичните актове в сърцето на Европа, превозвачите вдигнаха с 50% цената на билета. Така досегашната цена от 80 евро скочи до 130 за най-скъпите курсове.

Спекулата започна веднага, след като гръмна новината за атентатите на летище "Завентем" и брюкселското метро, отнели живота на поне 34-ма души според последните данни вчера привечер и ранили над 170 жители и гости на столицата на Европа.

За нашенците, живеещи и работещи в сърцето на Европа, засега те са и авариен вариант за изход от Белгия предвид факта, че за неопределено време бяха отменени всички полети от и до летищата в Брюксел.

Междувременно таксиметровите шофьори в Брюксел започнаха да возят клиентите си безплатно, след като публичният транспорт в белгийската столица бе спрян, а движението - парализирано.

В социалните мрежи пък се появи хаштаг #OpenHouse и #PorteOuvert, с който хората от Брюксел приемаха безвъзмездно хилядите пътници, неуспели да излетят от брюкселското летище.

Porte ouvert се превежда на български като "отворени вради" и беше използван и по време на парижките атентати през ноември, когато загинаха 130 души.

Сега белгийците отвориха вратите, опънаха диваните и дадоха свободните си стаи безвъзмездно на нуждаещите се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Кж нюз

преди 8 години

Изселнически организации на изгонените от българия турци съобщават,че 300 000 турци се връщат обратно в родните си земи, Строителство тече по турските градове е България,хората си стягат къщите, пак ще кипо от живот на Родопите :)

57

незнаещ

преди 8 години

ами да ви кажа преди като нямаше ЕС имаше визи и тук по Европата бяхме малко хора от България и не си пречехме доиде ЕС напълни се тук с българи и се почна кой когото прекара научиха и тукашните ,че може и да не плаща това за което сте се разбрали а до тия терористи те никога ама никога не са чели Корана винаги са били безделници хора без бъдеще и цели

56

Анонимен

преди 8 години

между 100 и 120 евро плащат българи-----------че какво му е поскъпналото,тези цени са твърди от поне десетина години.

fallback