Снимка: Twitter
fallback

Общ преглед

Взривове са отекнали в три от централните станции на метрото в Брюксел, съобщават местни медии.

Oще по темата

Според първите информации са били взривени станциите "Шуман" под сградата на Европейската комисия и в непосредствена близост до Съвета на ЕС и Европейския съвет, както и станцията "Малбек", на 300 метра по-надолу, и на станцията "Ар Лоа", близо до сградата на Федералното правителство на Белгия.

При взрива на метростанция Малбек са загинали 10 души, съобщи ТАСС.

Засега кадри от мястото на събитието потвърждават само експлозии в станцията "Малбек". Съобщава се също за стрелба в района, пише БТА.

Равнището на терористична заплаха в Белгия днес бе повишено на най-високата си степен за цялата страна след експлозиите в летището на Брюксел, съобщи говорителят на вътрешното министерство Ян Ямбон, цитиран от Франс прес.

До днес Белгия се намираше в предпоследна, трета степен на готовност за възможен и непосредствен атентат. Сега нивото е четвърта, най-висока степен за цялата страна, заяви Ямбон.
 

Metro #Brussel nu pic.twitter.com/XewNyQhQS2 #zaventem #maalbeek

— Paul en Witteman (@Paulenwitteman) March 22, 2016

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

пенко

преди 8 години

Докато на "ДЖИХАД" буржоазните, кретенски общества отговарят с ъс "СЕКИШ" ще си патят "ОТМАХ" !!! Ако имах необходимите средства /аз атеистът / мога да смажа и мюсюлманския и християнския идиотизъм !!! Средствата са свинско месо и сурови яйца /в сравнително големи количества !!! Кой назначава арабските терористи на работа ???... Еми тези са виновни за "мъките " на европейците! Еми ,като избиваме работодателите на ислямистите ще решим проблема !!!

82

Сър Пичук

преди 8 години

"Сърдечни поздрави" за вещицата Меркел!

81

Джон

преди 8 години

Докато не дойдат политици с друго мислене за които приоритет са нацията в нейния оригинален смисъл на хора с обща генетика, кръв и историческо наследство а не "граждани", защита и просперитет на националната държава като средство за увеличаване благоденствието на нацията то нещата с крайния либерализъм, моралната деградация, тероризма, социалното отчуждаване и дефрагментация, демографската катастрофа и загубата на идентичност ще са ежедневие.

fallback