Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед

И тази година десетки градове на планетата се включиха в най-мащабната акция на света – Часът на Земята. Милиони хора символично изгасиха осветлението в домовете си за един час. Знакови сгради също потънаха в мрак.

Инициативата е на  WWF и се провежда за десета поредна година. Този път в нея участват рекорден брой държави – 178.

Организаторите смятат, че "Часът на Земята" дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

И все пак - достатъчни ли са 60 минути за Земята?

Учените продължават да излизат с тревожни данни за състоянието на планетата. Според някои от тях 2015 година е била най-топлата година в историята на човечеството.

Средната температура на Земята от началото на януари до края на октомври миналата година е била с 0,73 градуса по Целзий по-висока от измерваните средни температури 30 години назад, обяви Световната метеорологична организация.

Миналия месец, при получаването на наградата "Оскар" холивудският актьор Леонардо ди Каприо отправи обвинение към някои лидери и големи корпорации за състоянието на климата.

Той нарече климатичните промени най-голямата заплаха пред човечеството и призова всички да работят заедно и да спрат да отлагат овладяването й.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Илюзия!

преди 8 години

Толкова ток се разхищава от богаташите по цял свят и толкова гори и земя се съсипват, седнали да ми двуличничат с някакъв си един час. Мани бегай.

7

Анонимен

преди 8 години

И малките деца ще се сетят, че електроцентралите не могат да съхранят спестеното електричество за полсе.

6

ПреЦедента

преди 8 години

Пълни простотии

fallback