Ахмет Давутоглу. Снимка: архив, Reuters
fallback

Със своето предложение към Европейския съюз по миграционната криза Турция напълно измени правилата на играта, заяви турският министър-председател Ахмет Давутоглу, преди да излети за Брюксел, за да участва в срещата за миграцията, предаде ТАСС.

 "Общата атмосфера в европейското общество клонеше към необходимостта да се окаже натиск върху Турция. Но ние излязохме с честно предложение и напълно изменихме правилата на играта. Европа обсъжда не това, което Турция не е направила, а обсъжда нашата инициатива. Ние водим политика на отваряне на блокираните пътища" (за решаване на проблема с мигрантите), посочи Давутоглу.

Oще по темата

Нашето предложение към ЕС още е на дневен ред. Инициативата ни е ясна и честна. Тя цели пълно пресичане на нелегалната миграция, каза той. Надяваме се, че Европа ще вземе решение, което ще зарадва бежанците. Но ние няма да превърнем Турция в затвор под открито небе за бежанците, заяви премиерът.

Той отбеляза още, че "вижда някои сложности вътре с ЕС" в дискусиите по турското предложение, но изрази "надежда на положително решение" от европейска страна.

Днес той ще обсъди с лидерите на ЕС начините за решаване на миграционната криза.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Батак

преди 8 години

Подлостта, лицемерито и цинизма са изконни принципи в османската, турската и неоосманската политика. Кой още се съмнява, че турците са подлеци?

36

баста

преди 8 години

Турция да започва да връща "бежанците" там от където са дошли.Приема ги единствено за да рекетира ЕС.

35

селянин от Своге

преди 8 години

Тая турска невестулка продължава да изнудва. Аз знам едно, ако някой иска да ти бърка джоба с портмонето, само бой го оправя.

fallback