Снимка: Reuters

Белгийски и френски полицаи - екип от общо четирима души - са били изненадани днес от съпротивата, оказана при рутинна проверка на адрес в Брюксел. Това е коментарът на водещи експерти по противодействие на тероризма и представители на контраразузнаването.

Още по темата

Трима или четирима полицаи са пострадали, като според прокуратурата те са получили леки наранявания, но някои медии твърдят, че единият е с опасност за живота.

Полицаите са отишли да проверяват сграда в квартал "Форе", а не да издирват заподозрян. Те са очаквали в сградата да няма хора. Уточнява се, че проверката е била свързана със задържаните предполагаеми съучастници на терористите, извършили ноемврийските атентати в Париж.

Още при пристигането им на адреса полицаите са били обстреляни през затворената врата на сградата. Според експертите от контраразузнаването изненадата се потвърждава от това, че специалните части са били изпратени на място едва по-късно.

Противоречиви са данните къде са терористите, пребивавали на адреса. Според някои съобщения те са опитали да избягат през покривите на съседни сгради и са обградени, според други единият от тях вече е застрелян. По данни на прокуратурата единият от терористите все още е във вътрешността на сградата.

Полицията помоли телевизиите, които излъчват на живо, да прекъснат подаването на картина в реално време. Целта е предаванията да не улеснят престъпниците.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase