Снимка: Reuters

Трийсет и седем са вече жертвите на вчерашния терористичен акт в турската столица, съобщи министърът на здравеопазването Мехмет Мюеззиноглу, цитиран от турските медии.

71 ранени все още се намират в болница, като състоянието на 15 от тях е тежко, каза още министърът.

Още по темата

Двама атентатори - един мъж и една жена, вероятно са извършили нападението в столицата, информира днес турското издание "Хабертюрк". Самоличността на предполагаемата жена камикадзе е била установена още снощи.

Автомобилът, с който е бил извършен терористичният акт, е бил обявен за издирване на 10 януари, съобщи телевизия „Хабер тюрк“.

По информация на медията колата марка BMW е била открадната от възрастна жена в провинция Шанлъурфа на 10 януари, като още същия ден тя е била откарана в Диарбекир.

По данни на вестник „Хюриет“ от Главното управление по сигурността на турското МВР са съобщили, че в Турция за издирване са обявени 20 коли, които могат да бъдат използвани за извършване на терористични актове в страната.

По информация на вестника автомобилите биха могли да бъдат взривени близо до сгради на управляващата Партия на справедливостта и развитието, парламента, военни организации, посолства, търговски центрове, летища или на места, където се събират много туристи, пише ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase