Снимка: архив, Reuters
fallback

Европа трябва да създаде транснационална база данни, за да следи по-добре ислямистите, които се връщат от Ирак и Сирия, призова шеф на германската полиция.

"Европа трябва да създаде транснационална база данни, за да следи по-добре ислямистите, които може да са се завърнали от Ирак и Сирия, призова началникът на германската криминална полиция Холгер Мюнх", цитиран от Ройтерс.

Той предупреди, че европейската IT архитектура в областта на сигурността е недостатъчна, пише БТА.

Само около половината от 28-те страни членки на ЕС сравняват автоматично пръстови отпечатъци и ДНК профили, даде пример Мюнх.

"Необходимо е да станем по-бързи и по-добри в това. Страните от ЕС трябва да работят заедно посредством съвместна транснационална мрежа от данни", призова той.

Германският полицейски началник изрази безпокойство от формирането на мрежа от джихадисти, завърнали се в редица европейски държави.

"Тези хора са се запознали в Ирак или Сирия и поддържат контакти и връзки тук в Европа", подчерта Мюнх.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Румбо

преди 8 години

До OdysseusОдисей,точно това е целта на терора над Европа-страните да се откажат от суверенитета си,да се създаде централно ръководство в Брюксел и накрая САЩ да го овладеят!Много по-лесно е,отколкото да подчиняват страна по-страна.Като добър со.ро.со.ид го знаеш отлично!

2

Боян Колев

преди 8 години

Евреите да не разпростират проблемите си м/у другите народи(те отдавна са най големия проблем на всички народи) Ние нямаме проблеми с арабите!

1

Румбо

преди 8 години

Пак каруцата пред коня и така до края на...Европа!Щяли да ги следят като се върнат...Каква полза има от тия,сигурно ще се поправят,като се върнат?????Ами направете така,че никога да не могат да се върнат!Отнемете им гражданството и ги сложете в забранителен списък!Те и без това не са бели в 99% от случаите и най-много второ поколение имигранти.Не било законно-ами направете го да е!Кое е по-важно-оцеляването на Европа или правата на тия при.мати?????

fallback