Снимка: архив, Reuters
fallback
Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег към морето, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
 
Двете ракети са прелетели около 500 километра, преди да паднат във водата. Изстрелването, извършено от севернокорейската провинция Северен Хвангха, вероятно е демонстрация на гнева на Пхенян от продължаващото съвместно военно учение, организирано от Сеул и Вашингтон отбелязва АП.
 
При нарастване на напрежението на Корейския полуостров подобни изстрелвания не са рядкост, добавя агенцията и припомня, че Северна Корея нарича мащабните военни учения на САЩ и Южна Корея "подготовка за нашествие", пише БТА.
 
Пхенян е гневен и заради наложените от ООН строги санкции след неотдавнашните му ядрени изпитания и изпитания на балистични ракети.
 
Говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби нарече снощи севернокорейския лидер Ким Чен Ун "млад диктатор", виновен за нарушения на международното право, съобщава Франс прес.
 
Кърби отказа да се спре на последните твърдения на Ким Чен Ун, че режимът му е успял да миниатюризира термоядрени бойни глави и да ги монтира на балистични ракети.
 
"Още един път се сблъскваме с провокативни изявления на Пхенян, които изобщо не помагат за намаляване на напрежението на Корейския полуостров", заяви той.
 
Той потвърди, че САЩ приемат сериозно севернокорейските заплахи за ядрени удари, но нарече Ким "младеж" и го посъветва "да се грижи повече за севернокорейския народ". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 8 години

OH NA MAMA MECHENCETO.AMA SASHTIYA KAT MAMIN ZLATEN.

18

Анонимен

преди 8 години

Добре че към морето, а не нагоре. Иначе като ти се стоварят обратно на главата! А пък ако уцелят казармата на полка за удоволствия на Вожда... Кво шъ ... после? А тука коментират какво казала ханъмата на Ердоган за харемите! Полк си требе, в униформи и чефтета и с маршова стъпка. А тя - хареми!

17

Анонимен

преди 8 години

"КНДР има най-многобройната и добре обучена армия в света - над 9 000 000 действащи и запас."Че като се дигне тази ми ти хала, че като се втурнат към Южна Корея тези "добре обучени" бойци...Само дето преди това ще хвърлят пушките.

fallback