Снимка: Reuters
fallback

Северна Корея успя да създаде компактни ядрени бойни глави, подходящи за оборудване на балистични ракети, заяви нейният лидер Ким Чен Ун по време на среща с експерти в областта на ядрените оръжия, предаде информационна агенция KCNA.

"В резултат на това постижение, Северна Корея има пълноценни ядрени сили за възпиране, които ще позволят не само да се противодейства на агресивните намерения на противника, но също така да се гарантира бързото икономическо развитие на страната, за да се подобри стандарта на живот на населението", каза той.

Ким Чен Ун призова за по-нататъшно укрепване на ядрената мощност на страната в количествено и качествено отношение толкова дълго, "колкото продължава да съществува ядрена заплаха от империалистите".

Той предупреди, че "КНДР без никакво колебание ще нанесе превантивни ядрени удари срещу САЩ, ако американските империалисти застрашат нейния суверенитет или правото ѝ на съществуване".

Северна Корея извърши четвърти ядрен опит през януари, обявявайки за успешно изпитание на водородна бомба, напомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 8 години

черен президент е последния президент на сащ . думи на Ванга , значи много скоро ще се случи нещо с америка , ако света оцелее ще разберем

37

Анонимен

преди 8 години

Их ще те ощипя по тлъстите бузки

36

чон

преди 8 години

Северна Корея това е Китай и Америка няма да се забърка никога във война и с Китай.За всеки случай Китай отправя предупреждения,защото знаем кой е единствения който е употребил ядрено оръжие.Да това е великата безаналогова бойна машина Америка,която в нормална война няма шанс срещу Китай.

fallback