Снимка: Архив Reuters
fallback

Изчезването на самолета "Боинг" на малайзийската авиокомпания "Малейжа еърлайнс" остава загадка две години по-късно, констатира публикуван днес годишен доклад на разследването, предаде Франс прес.

Полет МН370 от Куала Лумпур до китайската столица Пекин изчезна през 2014 г. с 239 души на борда, припомня АФП.

"До днес не са открити отломки от МН370, въпреки продължаването на издирвателните операции в южната част на Индийския океан", се уточнява в доклада. Той не включва никакви нови данни за обстоятелствата около изчезването на самолета.

Премиерът на Малайзия Наджиб Разак заяви, че все още се надява изчезналият самолет да бъде намерен, а депутатите запазиха минута мълчание по повод втората годишнина от изчезването на самолета, предаде Асошиейтед прес.

Наджиб Разак добави, че частта от крило, открита на френския остров Реюнион, доказва че полетът е приключил трагично в южната част на Индийския океан.

Търсенето продължава и се очаква да приключи по-късно тази година, а Малайзия "продължава да се надява", че самолетът ще бъде открит, подчерта премиерът.

Ако издирвателните операции не намерят нищо, Малайзия, Австралия и Китай ще се срещнат, за да решат как да действат, заяви Наджиб Разак.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Разбирач

преди 8 години

Разбира се, че са открити - една потвърдена от крилото и една по-нова от опашката, за която още се чака окончателно мнение. Това, за съжаление, не се оказа достатъчно да се разбули тази мистерия, но фактите са си факти и трябва да се уважават.

5

Проверявайте инфото

преди 8 години

До днес не са открити никакви отломки от МН370-----На колко водки сте?! Откриха флаперон от Боинга през юли 2015 - доказано. Скоро откриха част от задния стабилизатор край Мозамбик.

4

Анонимен

преди 8 години

Путин може да има нещо общо и какво от това? Ти какво ще му направиш?

fallback