fallback

Агенцията на ООН за бежанците предложи днес на ЕС план от шест точки за справяне с миграционната криза, като предупреди за бързо влошаване на ситуацията в Гърция, където са блокирани около 30 хиляди кандидати за убежище в Европа, предаде Ройтерс.

Предложението включва създаването на центрове във всяка страна от ЕС, които "да поемат отговорността за цяла Европа за регистриране на хората и разпределянето им по договорена система", каза на брифинг в Женева Мелиса Флеминг, говорителка на Върховния комисар на ООН за бежанците.

Комисарят Филипо Гранди призовава 10 процента от сирийските бежанци в съседните на Сирия страни да бъдат разселени по света през следващите три години и той очаква заявки за това да бъдат направени на конференцията по мигрантската криза, насрочена за 30 март, съобщи Ройтерс.

По-рано днес Венсан Кощел, директор на европейското бюро на бежанската агенция на ООН, каза, че бежанците в Турция може да бъдат разселени по света през следващите две години, предаде Асошиейтед прес. Той призова Европа, Русия и САЩ да направят нещо повече в тази насока. По думите на Кощел през миналата година само 7500, вкл. 1100 сирийци, от пребиваващите в Турция бежанци, са били заселени на други места.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Джон

преди 8 години

Европейските народи отхвърлят плана Калерги и геноцидните "съвети" на оон-йето. Мигрантите обратно по същия път по който са дошли, било по суша или по вода, благодарим, че дойдохте за екскурзията! Оставете само сирийски християни, бягащи от войната които ще са твърде малко.

18

Тялото

преди 8 години

Аз имам друго предложение. Всички идващи и вече дошли да се разселят по богатите арабски държави. Ако те не искат да им наложим ембарго на вноса на вода и храна да видим колко дълго ще прокопсат на пясъка.

17

Анонимен

преди 8 години

Това не са предложения, а общи приказки, които повтарят досегашните глупости.

fallback