Снимка: Reuters
fallback

Затоплянето на климата може да предизвика значителни промени в начина на хранене и да доведе до смъртта на над половин милион души до 2050 година, съобщават експерти от Оксфорд, цитирани от Ройтерс.

Екстремните климатични явления като наводнения и горещи вълни често поразяват реколтите, а до 2050 година добиваната храна може да намалее с една трета.

По-малката консумация на плодове и зеленчуци и промяната в телесното тегло могат да увеличат риска от неинфекциозни болести като сърдечни удари или рак.

Най-силно от лошите реколти ще бъдат засегнати страни с нисък и среден стандарт на живот, най-вече в Югоизточна Азия, както и Тихоокеанския регион. Това включва и Китай и Индия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Още сега се чуства и затова африканците бягат в Европа , а милиони са на границата и готови да тръгнат към нас!

9

Анонимен

преди 8 години

Всичките тези бедни на вода държави имат ограмно подземно водно ботаство. Е водата не е скъпа акто нефта, но с помпи и капково напояване ще станат цветущи градини. Просто арабите са си мъързеливи, и нефта им го добиват чужденци. Зтова са тези орди от мигранти, които напират за помощи и търтейски живот на гърба на европейците, а и някой зулум с обстрел на мирни граждани да спретнат,за слава на Аллаха!

8

Анонимен

преди 8 години

Някои правят луди пари от откровени лъжи.Земята е познала няколко ледникови епохи, няколко сериозни засушавания, и то при отсъствие на всякаква човешка дейност...

fallback