Снимка: Reuters, архив
fallback

Властите в индонезийската столица Джакарта започнаха разрушаването на най-големия квартал на "червените фенери" в разгара на обявените от правителството мерки срещу проституцията, предадоха БТА и ДПА.

Под зоркото наблюдение на въоръжени представители на силите за сигурност булдозери започнаха да сриват паянтовите постройки в Калиджодо - бедняшки район, известен от десетилетия като гнездо на проституцията.

"Изморихме се да се борим", каза местен жител, чиято малка сергия за продажба на храни бе разрушена. "Съдбата ми остава в ръцете на Бог", добави той.

Губернаторът на Джакарта Басуки Пурнама каза, че районът трябва да бъде разчистен не заради проституцията, а защото постройките в него били незаконни, а според градоустройствения план той е предвиден за зелена зона.

Там администрацията възнамерява да строи паркове и спортни съоръжения. Изграждането им щяло да започне след пет месеца.

Въпреки опасенията от остри сблъсъци с местните жители и търговци, разрушаването започна без съпротива, тъй като повечето от жителите вече бяха напуснали.

Миналата седмица министерството на социалната политика обяви, че правителството планира да закрие и останалите 100 квартала с бардаци до 2019 г.

От началото на кампанията през 2013 г. вече са разрушени 68 такива зони. Според индонезийските закони проститутките се смятат за жертви, а сутеньорите и собствениците на публични домове подлежат на затвор до 1,5 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

Толкова ли е трудно да се напише Индонезия срещу проституцията, или си мислите, че това "Индонезия vs. проституцията" звучи много интелигентно...

4

Анонимен

преди 8 години

Проституцията, особено насилствената от крайна бедност, е едно от най-страшните неща на света.

3

Анонимен

преди 8 години

В Джакарта нямат ли околовръстно ?

fallback