Снимка: Reuters

Шерифът на окръг Харви, щата Канзас, заяви на пресконференция, че между четири и седем души са загинали, включително въоръжен човек, а между 20 и 30 са били ранени след поредица стрелби в местния град Хестън, предаде Асошиейтед прес.

Шериф Т. Уолтън каза, че има няколко местопрестъпления, включително в завода "Ексел индъстрийз", северно от Уичита, който произвежда продукти за косачки за трева.

Заподозреният, за когото Уолтън каза, че е или е бил в миналото служител на завода, е бил застрелян от властите.

Шерифът посочи, че е имало стрелба и на паркинга на завода, както и на още две места наблизо. Той посочи, че заподозреният се е придвижвал от място на място и е стрелял от колата си. Районът на "Ексел индъстрийз" е отцепен, заяви Уолтън.

Шерифът посочи, че властите все още установяват точния брой на загиналите и ранените. По-късно той заяви пред местна телевизия, че "някъде между четири и седем" души са загинали, а между 20 и 30 души са простреляни.

"Искаме да установим самоличността на всички. Работим по това", каза той.

Стрелбата става по-малко от седмица след като властите съобщиха, че друг мъж е открил огън на няколко места в Каламазу, щата Мичиган, като е убил шест души и е ранил тежко двама, отбелязва Асошиейтед прес.

Уолтън добави, че на помощ са извикани ФБР и Канзаското бюро за разследване.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase