Снимка: архив, БТА
fallback
Русия и Иран трябва да участват в усилията за намиране на изход от сирийската криза, заяви претендентката за демократическата номинация за президентските избори и бивш държавен секретар Хилари Клинтън на среща с избиратели, организирана от телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.
 
Руснаците и иранците са главни поддръжници на режима на (сирийския президент Башар) Асад. Те трябва да участват в продължаващите политически и дипломатически усилия, каза Клинтън и изрази надежда, че в най-скоро време бойните действия в Сирия ще спрат.
 
През уикенда се очаква спиране на огъня. Държавният секретар Джон Кери работи упорито за това, отбеляза Клинтън, цитирана от БТА.
 
Сега сирийците трябва да се съсредоточат върху борбата с терористите, а Русия би трябвало да прекрати въздушните удари "в подкрепа на режима на Асад". В Сирия трябва да се създадат безопасни за цивилното население райони, а също да започне политически диалог, допълни Клинтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Каунев

преди 8 години

Русия и Иран няма да участват! Русия и Иран ЩЕ РЕШАВАТ какво ще се случва в Сирия!

2

Анонимен

преди 8 години

Znaci diktatori i darjavi kato RUSIA I IRAN koito izvarshvat darjaven terorizum v SIRIA shte uchastvat ,jenska mu rabota kade si trugnala marsh v kuhnqta

1

иван

преди 8 години

дано да спрат боявете и най-сетне да стане мир, но невярвам алнусра ,идил и разни американки *** още ще водят война и русия ще ги удари после по цензурираните медии пак русия виновна

fallback