Снимка: архив Reuters
fallback

Бойци на терористичната групировка "Ислямска държава" са поели контрола над единствения маршрут за снабдяване на сирийската армия в северната провинция Алепо. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на изданието "Ал Масдар".

Внезапно атакувани от джихадистите, правителствените войски били принудени да се изтеглят от изоставеното с. Расм ан Нафал и сега подготвят контраоперация за освобождаване на селото.

Според изданието "нереалистично изглежда терористите да успеят да задържат селото за дълго време", пише БТА.

През Расм ан Нафал минава единственото трасе за снабдяване на армията в Алепо; това е и единственият начин за достъп до някои северни райони на Сирия, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Боби

преди 8 години

До Анонимен 82За по-малко от 24 часа Сирийците са си върнали контрола. Е Джихадистите са оставили подаръци под формата на мини но една по една се обезвреждат или унищожават. Има само една височина от която могат да обстрелват пътя до колкото разбрах но днес и от нея ще ги изгонят или ония ще се запознаят със СОЛНЦЕПЕК ...

77

Боби

преди 8 години

До Анонимен 81Границата се блокира за да не преминават ИДилци. Не само пътищата а цялата граница. Тоест имаме линия на защита. или Фронтова линия защото всеки ден се правят опити да се премине или просто да се пробва отбраната.

76

Анонимен

преди 8 години

Навлезли са в Ханасер и държат участък от 17 километра от общо 360 дамаск алепо има и свалени самолети най вероятно дрон

fallback