Снимка: архив, Reuters
fallback
Сирийският президент Башар Асад заяви в интервю за испанския в. "Паис", че след 10 годи ни иска да бъде човекът, спасил своята страна, предаде Франс прес.
 
На въпрос къде се вижда след 10 години, Асад отговаря: "След десет години искам да съм успял да спася Сирия, но това не значи, че ще бъда още президент".
 
"Сирия ще бъде добре, а аз ще бъда човекът, спасил страната си", каза държавният глава, който е на власт от 2000 г.
 
Асад признава, че помощта, която му оказват Русия и Иран, е решаващ фактор в успехите на армията му срещу силите на опозицията.
 
"Имаме нужда от тази по мощ, по простата причина че 80 страни подкрепят по различни начини терористите, пише БТА. Някои го правят с пари, с логистична помощ, с оръжия или с бойци. Други предлагат политическа подкрепа в различните международни организации", каза Асад

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 8 години

Асад може да спаси сирия като се предаде пред народа си и отиде пред сирийски съд да отговаря пред народа си защо ги обгазяваше с химическо оръжие и ги бомбандираше с бидони пълни с пирони, сирийците никога ама никога няма да се съгласят този изверг да ги управлява, вие бихте ли се съгласили да имате такъв президент наследник на баща си

71

Анонимен

преди 8 години

ВОЙНАТА В СИРИЯ ЩЕ ПРИКЛЮЧИ НАЙ-МНОГО ДО МЕСЕЦ СЛЕД СМЪРТТА НА ПУТИН!!!!!!!!!!!ДОКАТО Е НА ВЛАСТ В СИРИЯ ПУТИН МИР ТАМ НЯМА ДА ИМА НИКОГА!!!!!!!!!!!

70

Анонимен

преди 8 години

САТРАП като вожда и учителя си ... ПУТИН!

fallback