Снимка: архив, Reuters
fallback
Дамаск ще разглежда военнослужещите на Турция и Саудитска Арабия като терористи, ако двете страни решат да изпратят свои войски в Сирия, заяви сирийският президент Башар Асад в публикувано днес интервю за испанския в. "Паис", предаде ТАСС.
Oще по темата
 
"Ако това се случи, ние ще се отнесем с тях както се отнасяме с терористите. Ние ще защитаваме страната си", подчерта Асад, цитиран от БТА.
 
Той каза, че Турция и Саудитска Арабия нямат никакво право да нахлуват на територията на Сирия и това би било нарушение на международното право.
 
По-рано Анкара и Рияд споменавах възможността да изпратят сухопътни войски в Сирия за създаването на така армия за борба с терироризма в региона, в която да бъдат привлечени военни формирования на 34 страни с главно сунитско население, посочва ТАСС.
 
Башар Асад в интервю за испанското издание "Пайс", че след 10 години иска да е успял да спаси Сирия, дори да не бъде президент на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 8 години

Навлязат ли в Сирия турци и саудитци след броени минути ще бъдат изпратени на гости при Аллах с еднопосочен Руски билет. Приятно пътуване...

38

до 69

преди 8 години

Те търсят тебе да те заплодят защото са разбрали, че си от двуполовите евроатлантици.....

37

маде от уса

преди 8 години

Тези страни нямат право да нахлуват в Сирия, "смята той"Що? Днес бг не смята ли той е прав?

fallback