Снимка: БТА
fallback

Най-малко 31 души бяха убити и десетки - ранени, при поредица атентати, извършени днес близо до шиитска светиня южно от сирийската столица Дамаск, предаде Франс прес, като се позова на държавната телевизия и на Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ).

Oще по темата

Базираната във Великобритания неправителствена организация, която има широка мрежа от информатори в Сирия, разполага с информация за 31 загинали при четири нападения в предградието Сайеда Зейнаб. Едноименната джамия в района е една от най-почитаните от шиитите.

Отговорност за атентатите пое "Ислямска държава", съобщи информационната агенция Амаг, която подкрепя джихадистката групировка.

Сирийската държавна телевизия съобщи за 30 убити при три атаки - една експлозия на кола бомба и два самоубийствени атентата.

Ал Манар, телевизията на ливанското шиитско движение Хизбула, верен съюзник на режима в Дамаск, изнесе данни за 22 загинали при три нападения - едно с кола бомба и самовзривявания на две камикадзета, предаде Асошиейтед прес.

В Сайеда Зейнаб има много сирийски военни и бойци на Хизбула.

45 души бяха убити при три експлозии в същото предградие миналия месец, припомня АП.

По-рано днес в централния сирийски град Хомс бяха извършени едновременно два атентата с коли бомби, отговорност за които пое джихадистката групировка "Ислямска държава".

По последни данни на СЦНПЧ при това нападение са загинали най-малко 57 души и са били ранени 100.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 8 години

До евроатлантикСнощи ти писах, но са ме изтрили, а теб са оставили. Интересно!! А ти писах, че с твоето "Братя умерени терористи!..." се обозначи като потенциална опасност за България. Някакви изтриха мен, оставиха теб. Аз мога да правя логични изводи. Има хора, на които това им е работата. Warning!

24

Анонимен

преди 8 години

Това не може да бъде, Ху#ло рапотува че е наврял джихадистите в миша дупка и ги е избил почти до крак. Или става въпрос за американска дезинформация или това са някакви нови терористи дошли от САЩ, Великобритания и Израел и изсипани с парашути над териториите завладяни от Ху#ло.

23

обективен

преди 8 години

Е как да е никакъв? Допреди руските удари в срещу ИД в Сирия не се говореше за терористични актове, а само за сблъсъци! Щом почнаха да говорят за терористични актове в Сирия- значи скоро време може да почнем да правим "паралели" между Турция и Сирия!

fallback