Снимка: Reuters
fallback

В света се наблюдава безпрецедентна антируска информационна кампания, заяви днес руският министър на външните работи Сергей Лавров на заседание на попечителския съвет на Фонда за подкрепа на съотечествениците, живеещи в чужбина, предаде ТАСС.

"В последно време работим в усложнена ситуация, включително при безпрецедентна антируска информационна кампания, насочена срещу гражданите на нашата страна, при рестрикции. Още един проблем - миграционната криза, която заля Европа и започва да засяга вече и интересите на рускоезичните общности, живеещи в държави от Евросъюза", каза Лавров.

Той припомни, че в речта си пред Петия конгрес на съотечествениците през септември миналата година руският президент Владимир Путин е потвърдил, че гарантирането на правата и свободите на руснаците в чужбина, защитата им от всякакви форми на дискредитация са сред "безусловните приоритети" на Русия.

"Важна роля в това отношение има Фондът за подкрепа на съотечествениците, живеещи в чужбина, каза Лавров".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

427

До незнайко

преди 8 години

Веднага се вижда, че си на много крехка възраст. Порастни, ограмоти се, прочети някоя книга и започни да писателстваш! Стани мъж, премини от мастурбация на по-съществени тренировки, почуствай, че можеш да мислиш и да се изказваш, пък тогаз пиши, споделяй мисли!

426

Анонимен

преди 8 години

До ф22 до 679Господи, защо търпиш толкова т^паци да ни дишат кислорода? Т-50 превъзхожда F-22 по всички показатели. Су-35 превъзхожда Раптора по всичко, с изключение на "невидимосттта". А тя е фикция, реклама, перчене - как иранците (чети - руснаците!) приземиха цял-целеничък суперневидим дрон "Сентинел"? Ами видяха го, въпреки, че е върхът на сладоледа с много по-малка отразяваща способност от F-22. С последния никой няма да влиза в бой, ще го свалят с С-400, С-350, а скоро - с С-500. Евтинко!

425

Анонимен

преди 8 години

Властите на САЩ за първи път официално призна, че без доставките на руски ракетни двигатели държава не може да работи военни сателити в интерес на националната сигурност. Декларация за това прозвуча на фона на продължаващите противоречия около необходимост се снабдяват с двигатели РД-180, които се използват в първата степен на ракетата Atlas V.

fallback