Мишки са изяли оригиналните чертежи на автомобилните тунели под центъра на Брюксел, които отвеждат трафика извън града. Това стана ясно, след като правителството поиска плановете, за да започне да ги ремонтира.

Регионалната агенция за пътен трафик държала архива си от планове за мостове, виадукти, тунели и пътища в барака за инструменти, разположена под магистрален виадукт от 90-те. Чертежите и други документи са унищожени или силно повредени от гризачи, съобщи пред общинския съвет бившият шеф на агенцията.

Общинската фирма била поместена в хотел, докато ѝ се намери офис. Там нямало място за архив и затова документацията била прехвърлена под магистралния виадукт.

Независим доклад предупреди, че мрежата от тунели във вътрешния кръг на белгийската столица е в аварийно състояние и се нуждае от спешен ремонт. Властите бяха принудени да затворят за 1 г. в края на януари тунела „Стефания“, след като парче бетон се откърти от тавана му.

По-рано това същото се случи в тунела "Леополд II", а "Пачеко" беше ударен от ТИР. Миналата година други два тунела – "Рожие" и "Ботаническа градина" бяха ремонтирани спешно, след като плоча от тавана падна върху преминаващ автомобил.

Заради зачестилите инциденти властите решиха да ремонтират всички тунели, като разходите за реконструкцията се очаква да надхвърлят 1 млн. евро. Повечето от съоръженията са построени през 60-те години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase