Снимка: архив, Reuters

Кремъл решително отхвърли обвиненията на Турция, че Русия е извършила военно престъпление в Сирия, след като медицински центрове и училища бяха ударени от ракети и бяха убити десетки хора, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Категорично не приемаме подобни изявления, още повече, че всеки път, когато онези, които правят подобни изявления, са неспособни да докажат техните необосновани обвинения по никакъв начин", заяви пред журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Още по темата

Според Песков информацията, предоставяна от сирийските власти, е най-добрият източник по подобни въпроси. Той отбеляза, че по думите на сирийския посланик в Русия Рияд Хадад болницата в провинция Идлиб е била бомбардирана от американски военни самолети.

Песков каза, че отношенията на Русия с Турция са "в дълбока криза", която според него не е причинена от Москва.

По-рано днес Турция обвини Русия, че е извършила "очевидно военно престъпление" в понеделник, след като две училища, болница и медицински център на "Лекари без граници" близо до турско-сирийската граница бяха ударени от ракети, при което загинаха десетки хора, предаде Ройтерс.

Анкара предупреди, че по-големи и по-сериозни последици ще станат неизбежни, ако Русия не прекрати незабавно подобни нападения, заяви турското външно министерство късно снощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase