Снимка: кадър YouTube
fallback

12-годишно момиче в бяла сватбена рокля и воал е застанала до мъж, който изглежда като неин дядо. Всъщност те правят своята сватбена сесия на морския фон. А минувачите реагират различно. Някои са ядосани, други разгневени, трети не просто не са смутени, а дори им честитят.

Възмутените минувачи обаче наричат мъжа "престъпник", а побелелият вече "младоженец" им отговаря с думите: "Не е ваша работа. Имам разрешение от родителите ѝ".

В някои части на Ливан родителите могат да дадат съгласието си дъщеря им да бъде омъжена, стига тя да е навършила 9 години. Законната възраст, на която момичетата могат да се омъжат в Ливан, е 14 години.

Хубавото в случая е, че двамата са актьори, наети от правозащитната ливанска организация КАФА, чието име в превод от арабски означава "достатъчно", пише британският "Индипендънът".

От организацията са заснели видеото, за да напомнят, че хиляди малолетни момичета в Ливан, Сирия и много други страни по света биват омъжвани насила за далеч по-възрастни от тях мъже.

Близо 15 млн. момичета, някои дори на 8 годинки, всяка година биват принудени да станат съпруги твърде малки. От ООН изчисляват, че до 2050 година над 1,2 млрд. момичета ще бъдат омъжени по този начин. 

В световен мащаб едно от всеки три момичета от семействата с ниски или средни доходи, се омъжват преди да навършат 18 години. Една трета от тях пък нямат дори 15 години.

Много от тях умират твърде скоро - част от тях се самоубиват, а други умират, защото са родили твърде малки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Кало

преди 8 години

Това е хубаво трябва и в България и в Европа да стане така, само че малко по-големи да са булките 16-17 годишни. Отиваш и си купуваш булка и си живеете щастливо а не както е сега с тоя проклет феминизъм, курв***рство, психо-сексуални игрички на тука има тука няма, раздели, разводи, сцени, егоизъм, душевни наранявания, нещастни хора, демографска катастрофа и т.н. което ни донесе не0либерализма. Може би трябва да ида до Ливан защото тук не се справям с намирането на подходяща, по-добре да си купя.

20

Анонимен

преди 8 години

Не педофилия, ами не знам какво! Тия са точно като нашите брат`чеди, че и по-зле!

19

Анонимен

преди 8 години

Това са хора които не зачитат собствените си деца, а какво остава за чуждите.

fallback