Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия забранява от днес вноса на соя и царевица от САЩ, съобщи помощник-ръководителят на руските санитарни служби (Росселхознадзор) Алексей Алексеенко, цитиран от ТАСС.

Срокът на забраната засега не е известен. Алексеенко отбеляза, че е необходимо Вашингтон да създаде система, която реално да гарантира безопасността на внасяната в Русия продукция.

В края на януари Русия предупреди за възможна забрана за внос на царевица и соеви зърна от САЩ заради зараза от диплодиоза (сухо гниене) и възможен внос на генно модифицирани (ГМО) продукти. На 9 февруари Росселхознадзор проведе преговори с американската страна и си запази правото да въведе забраната.

По данни на ведомството често американската царевица, внасяна в Русия, е заразена с диплодиоза. Потенциалните загуби от вноса и аклиматизирането на карантинни обекти в Русия се оценява на 10-15 милиарда рубли годишно (1 долар=78,6805 рубли по днешния курс на РЦБ).
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 8 години

До До Анонимен 30Напротив, точно империалистическа пропаганда е това с колорадските бръмбари!Империалистите от ссср се надяваха така да удържат масите, но в крайна сметка Интернет им изяде глалвите.В крайна сметка не може вечно да се надяваш на чуждата посредственост, трябва и малко акъл, който обаче няма традиции във виреенето из русия.

30

Роналд

преди 8 години

До 22В пророчески смисъл тези забрани се отнасят и до смесването на човешките раси.

29

Роналд

преди 8 години

До 22Има забрана. Левит 19:19 "Пазете Моите наредби; не свождай добитъка си с друга порода; не засявай нивата си с два сорта семена: дреха от разнородна прежда, от вълна и лен не обличай."Второзаконие 22:9-11 "Не засявай лозето си с два рода семена, за да не предадеш на заклятие рожбата от семената, които ти ще посееш и плода на лозето. Не ори с вол и осел наедно. Не обличай дреха, тъкана смесено от вълна и лен наедно."Това са все забрани срещу смесване, най-вече на семето на рода.

fallback