Снимка: Reuters

Шведската полиция разследва убийство в център за кандидати за убежище след сбиване между обитатели на центъра, предаде Ройтерс.

Това е втори подобен случай за месец, след като 22-годишен служител в бежански център за непълнолетни без придружител беше убит с нож. Случващото се поражда тревога, че властите не са в състояние да се справят с големия брой кандидати за убежище в страната.

Полицията съобщи, че сбиването е станало вчера следобед в Юсне - крайбрежно градче с около 2500 жители в Източна Швеция, на около 240 км от Стокхолм, но не посочи повече подробности.

Шведски медии отбелязват, че в сбиването са участвали четирима души и е бил използван остър предмет. Изглежда в него са участвали само мигранти, живеещи в центъра и няма ранени служители.

В края на 2015 г. Швеция се отказа от политиката на отворени врати към мигрантите и въведе граничен контрол и проверка на самоличността, за да спре наплива от кандидати за убежище в страната, след като миналата година там пристигнаха рекордните 163 000 души.

Шведската агенция по миграцията очаква към 140 000 кандидати за убежище през 2016 г., но правителството заяви, че няма да допусне подобни цифри и ще въведе още мерки за ограничаване на притока при необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase