Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Европейската комисия е готова да посредничи в преговорите между руския газов гигант "Газпром" и украинската компания "Нафтогаз" по въпроса за транзита на природен газ. Това заяви европейският комисар, отговарящ за Енергийния съюз, Марош Шефчович, цитиран от ТАСС.

ЕК осъществява сега двустранни контакти с Русия и Украйна, за да се договори провеждането на тристранна среща по въпроса за природния газ, добави Шефчович.

На тази среща ще се обсъди изпълнението на зимния пакет на доставките и това как да се подходи към следващия сезон, каза Шефчович.

Той поясни, че споразумението, постигнато в тристранен формат през есента на миналата година, е позволило да се осигури финансирането на закупуване на газ за Украйна за тази зима. Транзитът през зимата беше обезпечен и нямахме проблеми с природния газ, каза Шефчович.

Той съобщи, че в близките дни ЕК ще вземе решение по проекта Северен поток 2, предаде ТАСС. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Интересно ми е да видя какво ще е решението за Северен поток 2!Особено ако получи разрешение. Каква е разликата между него и Южен поток?! Как СП2 се вписва в Трети енергиен пакет, а ЮП не се?!

9

Боби

преди 8 години

До Анонимен 17СП2 ще има Метана е много подходяща суровина за Хим промишленост и като гориво и като суровина за производство това едно и много евтина за дистрибуция за отопление това второ.Метана от тази гледна точка е по-ценен от НЕФТА който се нуждае от сериозна преработка за може да се ползва.Най-големите Хим заводи в Европа са в Германия.

8

Анонимен

преди 8 години

"djudji" e velika no ne i rusiq vsqka treta bratushka jivee v raba na bednosta

fallback