Снимка: архив Reuters
fallback

Окончателният брой на загиналите при железопътната катастрофа в Югоизточна Германия е 10 души, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, като се позоваха на говорител на полицията.

Oще по темата

Малко по-рано органите на реда съобщиха за 11 жертви, но полицейски говорител уточни, че са били намерени 10 загинали. Претърсването на отломките за още тела е прекратено, тъй като вече няма хора, които се водят в неизвестност.

81 души са били ранени при влаковата катастрофа. 18 от тях са получили сериозни наранявания. Цитираният полицейски говорител обаче изрази оптимизъм, че никой от пострадалите няма да почине.

Железопътната катастрофа стана близо до баварския град Бад Айблинг вчера рано сутринта. Два влака, превозващи общо 150 души, се сблъскали челно на коловоз. Катастрофата станала на завой, след като системата за автоматично спиране на железопътните композиции, ако се окажат на една и съща линия, очевидно не е проработила.

Властите разследват дали причина за трагедията е техническа повреда или човешка грешка.

Заради завоя и поради факта, че теренът е горист, машинистите не са имали видимост преди катастрофата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Безспирачников

преди 8 години

АЛС-АРС подава информация на машиниста и на диспечера, като взема сигнал от "плочки" по линията. Ако това не работи в Германия (проверено е преди седмица), то значи, че или е саботирано или двамата машинисти са решили да отидат в рая нарочно. Диспечера също може да предупреди по радиостанция или дистанционно да спре локомотива(ама не).Все пак време има, да сме спокойни, да не спекулираме, да мислим положително.Един ден ще има ясна концепция за случая и филм по Дискавъри или НГ.

fallback