Снимка: архив Bulphoto
fallback

Най-малко 24-ма мигранти са се удавили до Турция в опит да достигнат до Гърция, след като лодките им са се обърнали, съобщава BBC.

22 души са се удавили близо до гръцкия остров Лесбос, а други 11 при отделен инцидент до крайбрежния турски град Дикили.

До 5 февруари тази година най-малко 374 души са загинали в опит да достигнат до Европа по море. Морският път от Турция до Гърция е най-използваният от потока от мигранти през 2015 година.

Инцидентите се случват на фона на посещението на германския канцлер Ангела Меркел в Турция, където тя се срещна с турски официални представители във връзка с опитите за намаляване на мигрантската криза.

Между 2 и 3 хиляди мигранти достигат до гръцкото крайбрежие от Турция всекидневно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Bond

преди 8 години

Незнам дали не е сън! Днес само добри новини!

12

Анонимен

преди 8 години

Днес 33-***, утре 330 а вдригиден 3300! Алчността не прощава, за едните социални помощи и аванта си рискуват живота без изобщо да мислят!

11

Кукувица

преди 8 години

Да барат женски дупета- могат. Да плуват- не могат.Повече трябваше на плуването да наблегнат в училище и по-малко на дупетата. Как пише в 12-те стола?Делото за спасяване на давещите се е дело на самите давещи се!- много правилна приказка!

fallback