Снимка: Twitter
fallback

Един човек загина при падането на метеорит. Възможно е това да е първият случай в света, при който метеорит убива човек, пише "Indian Express".

Небесното тяло ударило жилищна сграда на частен колеж в индийския щат Тамилнад рано сутринта в събота.

Според полицията се е чул силен взрив и служител на колежа е бил ранен, като по-късно е починал. Пострадали са и трима други от обитателите на сградата, намиращи се в непосредствена близост.

На мястото на падането на метеорита се е образувал кратер. Намерени са и парчета от рядък вид камък, които са предадени за експертиза. Подобен случай е имало и в оризище в същия район на 26 януари. Местни хора твърдят, че са забелязали падащи от небето тела, които предизвикали взрив.

А колкото до това какви са шансовете някой да бъде убит от метеорит? Според експерти те са между 1 на 250 милиона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

Аз имам въпрос към меторита - защо само един? Тези *** скоро ще станат милиард и половина. Трябват ни по-добре обучени метеорити.

10

Анонимен

преди 8 години

Бате Б. също го удари метеорит, като малък, понякога има затруднения с разсъжденията и страда от метеоризъм, но други сериозни последици няма

9

O'Нуф-Рий II

преди 8 години

До 4 zeusСметките за вероятността са сбъркани. Ако Р1 един да го удари е 1/250*10^6, понеже вероятностите са независими и Р2=Р1 то, вероятността и двете събития да настъпят за определена двойка е Р=Р1*Р2=(1/6,25)*10^(-16) или много, много ниска.СПОКО.

fallback