fallback

Германската католическа църква призова за ограничаване на броя на бежанците, които пристигат в страната, като заяви, че държавата не може да приеме всички нуждаещи се по света, предаде Франс прес.

Oще по темата
"Като църква, ние казваме, че се нуждаем от намаляване на броя на бежанците", заяви кардинал Райнхард Маркс, лидер на Конференцията на германските епископи. Той подчерта, че въпросът трябва да се разгледа не само от гледна точка на благотворителността, а и на разума.

Миналата година Германия посрещна рекордния брой от 1,1 милиона кандидати за убежище. Още няма официална прогноза за очакваните бежанци тази година, отбелязва АФП.

Кардинал Маркс призна, че се притеснява и от засилването на ксенофобията в Германия, в момент когато популистката партия Алтернатива за Германия се възползва от кризата, за да разпространяват радикални десни идеи - нещо, което дълго време беше немислимо в германската политика.

Председателката на партията Фрауке Петри неотдавна предизвика скандал, като заяви че силите за сигурност трябва да могат да използват оръжие за защита на националните граници срещу притока на мигранти. Кардинал Маркс заяви, че такива изказвания са "неприемливи и противни на човечността".

"За нещастие в Германия все още има известен потенциал за десен екстремизъм и расизъм. Тази идеология очевидно отново се е консолидирала", добави той и изрази съжаление, че отхвърлянето на чужденците "се разпространява и в средите на по-състоятелните хора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 8 години

Проблемът на глобалното общество е профанизацията във всяка сфера на живота-култура,медии,наука,религия и т.н. Масовата култура снижи нивото на качеството на всичко.Дори науката стана масова и не е случайно,че се разроиха псевдотеории за всичко.Лансират се псевдо-закони,псевдо-истини в псевдо-научни среди особено в обществените науки,които създават псевдо-термини ,за мен любим ми е социалният капитал.Сериозно се учудвам,че все още има работещи отрасли.

33

Студент мюсюлманин

преди 8 години

Студент съм в Западна Германия и тука в университетите имаме джамии(месджид) и християните си имат стаи за религиозни мероприятия(въпреки че никой не ходи). На петъчните молитви коридорите не ни стигат, за да се наредим за молитвата.Няма никакви неразбирателства между хората от различни религии, събрали сме се в от различни краища на света.Ядем, учим, работим заедно, въпреки пропагандата която върви по всички електронни и печатни медии, целящи да се избиваме.

32

Анонимен

преди 8 години

Емигрантите не са в ЕС по хуманни подбуди,а защото една от икономическите идеи е ,че инфлацията в ЕС се дължи на демографска причина-застаряване на населението в ЕС.Тези мили момчета,ако разберат,че са подбрани като овце с остена на войната за да дойдат на крак като евтина работна ръка за черноработници,не знам какво биха направили.Идеята на бихевиоризма е,че като огладнеят щат не щат ще работят каквото им се каже.

fallback