Кадър: YouTube
fallback

Телевизия Би Би Си излъчи филма "Третата световна война: в командния пункт" сценарият на който е за измислен конфликт между Русия и НАТО.

Сюжетът на филма е изграден върху това, че след превземането на латвийския град Даугавпилс от проруски въстаници и намесата на американско-британска коалиция светът се оказва на ръба на мащабна ядрена война. Спасители на човечеството се оказват членовете на британското правителство. Действието се развива в командния пункт на британската армия.

Конфликтът започва в Талин, Естония. По време на акция в памет на съветски воини, загинали през Втората световна война, група демонстранти биват нападнати от няколко души с маски и с естонски знамена. След това вълненията обхващат и други части на страната, както и съседна Латвия. Русия обвинява властите в Естония, че са инициирали нападението над активистите.

По думите на авторите на филма сюжетът е напълно измислен, но за основа са били използвани събитията в Източна Украйна, пише Лента.ru. Целта е била да се покаже как биха могли да се развият събитията в случай на нова война в Европа. Съгласно началните титри са разпитани много бивши военни и експерти, които говорят за отговора на НАТО на евентуална агресия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Муахахахаха

преди 8 години

британско-американска колиця -тоя филм сме го гледали.Недай си боже при сблъсък -тая коалиция не може да свари да произвежда памперси за посраните афроамериканци и англосаксонски меки китки.Холивудското им ниво е такова че при раални действия с Русия ще осерат половин европа.

122

Жоро

преди 8 години

тия съвсем изнагляха вече. Пак Русия агресор, пак Путин виноват завсичко. Ей така подготвят човечеството за война, която сами ще разгърнат и провокират. Промиването на мозъци продължава с пълна сила

121

анонимен

преди 8 години

Излиза че ако стане трета световна, сами ще се избием. НАТО = на СССР. Американците особено търсят само ползата.

fallback