Филип Хамънд. Снимка: архив, Reuters
fallback

Руският президент Владимир Путин подкопава международните усилия за прекратяване на гражданската война в Сирия, като бомбардира опоненти на "Ислямска държава", заяви британският външен министър Филип Хамънд в интервю за Ройтерс, което даде по време на визита в сирийския бежански лагер Заатари в Йордания.

Руснаците казват: Нека да говорим и после говорят ли, говорят. Проблемът с руснаците е, че докато говорят, те бомбардират и подкрепят Башар Асад, каза Хамънд. За мен източник на постоянна мъка е това, че всичко, което ние правим, се подкопава от руснаците, допълни министърът.

Откакто Русия се намеси в Сирия, малкият поток от хора, които потегляха обратно от тези бежански лагери към Сирия, секна и от Сирия заприижда нов поток от хора заради действията на руснаците, по-специално в Южна Сирия, по границата с Йордания, на няколко километра оттук, посочи Хамънд.

Руснаците казват, че искат да разгромят ДАЕШ, но те не бомбардират ДАЕШ. Те бомбардират умерената опозиция. По-малко от 30 процента от руските удари са срещу мишени на ДАЕШ, каза Хамънд.

Руската интервенция засилва ДАЕШ на терен, тоест постига се точно обратното, на онова, което руснаците твърдят, че искат да постигнат, подчерта министърът.

Хамънд обаче каза, че е трудно да се разбере дали подкрепата на Кремъл за Асад се е променила, защото Владимир Путин е "неразгадаем".

Едно нещо научих, първо докато бях министър на отбраната, а сега като външен министър, и то е, че колкото и да се вглежда в Путин, човек не може да отгатне нищо. Той е напълно неразгадаем, посочи Хамънд.

Той каза, че не мисли, че иранците са били от особена полза за сирийския мирен процес.

Руснаците и иранците са много близки със сирийския режим, а и иранците са най-малкото точно толкова твърдолинейни, колкото руснаците, относно гарантиране на запазването на властта на сирийския режим, каза министърът.

Русия определи обвиненията на Великобритания срещу нея във връзка с конфликта в Сирия като "опасна дезинформация", предаде ТАСС.

Русия смята подобни заявления за опасна дезинформация, каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "Говори Москва", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

164

до: 316

преди 8 години

Ти на това освобождение ли му викаш , един Договор не е освобождение , чети тука:По силата на този международен акт Българското княжество е окупирана от Русия територия в продължение на две години. [15] Окончателните граници на новата българска държава подлежат на определяне от руско-турска комисия, която следва да се води от общите граници, указани в договора.[16] Възстановяването на България е потвърдено с Берлинския договор, като юридически чак до 1908 година Княжество България е трибутар

163

Боби

преди 8 години

До Анонимен 309 310Говорим за България Умнико Крепостното право по Руските земи започва 1497г до като Александър 2 не ги освобождава окончателно.Това е почти век след като нас са ни поробили Османската империя.Крепостно право е имало и на Запад по едно или друго време на историята.

162

Анонимен

преди 8 години

Това хомо да не се обажда, нали половината от ИД са от Лондон

fallback