Снимка: БТА
fallback

САЩ ще се борят да ограничат нарастващото влияние на групировката "Ислямска държава" в Либия и съседните й страни. Това поръча американският президент Барак Обама на съветниците си по сигурността в Белия дом.

Вицепрезидентът Джо Байдън пък предрече успех на операциите на западната коалиция в Ирак и Сирия към края на годината.

По думите му са отвоювани 40% от териториите, контролирани от ислямистите.

"Продължаваме да действаме и да се борим срещу джихадистите. След град Рамади, ще се опитаме до края на тази година да освободим от ислямистите и градовете Ракка и Мосул", заяви Джо Байдън.

Вижте още по темата във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 8 години

Ракка и Мосул ще бъдат освободени.. Да, определено! Но само- АКО Русия ще помогне, но само- АКО Русия ще позволи. Нищо друго, наистина! https://otkritkiok.ru/muzikalinaia-otkritka-dlea-druzeпомогне, и само- АКО Русия е позволи.

16

Анонимен

преди 8 години

Геополитиката е проста игра.Излизат разни играчи да се поступат и накрая пак американците печелят.

15

Анонимен

преди 8 години

Целия ЕС е за срам на врабчетата Гърците си веят байрака и печелят ЯКО.Какво ще излезе ?Че едни се бият с ИДИЛ 7окато други търгуват и печелят от търговията със същия този ИДИЛ.И ЗАЩО толкова много мигранти идват безпрепятствено в Гърция.Дали пък това не е цената на петрола.Един барел =1.мигрант.При цена под 30 долара а вече и по ниско си е супер Далавера.В Турция картинката едва ли е по различна.

fallback