Снимка: Reuters
fallback

Няколко хиляди полицаи манифестираха пред президентския дворец в Тунис с искане за по-високо заплащане, предаде Ройтерс.

Със скандирания: "Заплатите ни още са на червено" и "Ние браним народа, искаме правата си" облечените цивилно служители на реда дефилираха пред двореца в Картаген в околностите на тунизийската столица.

Oще по темата

Това е поредният натиск върху правителството на премиера Хабиб Есид. Миналата седмица хиляди младежи излязоха на протест в град Касрин, където безработен техен връстник се самоуби.

Протестите срещу безработицата и недоимъка бързо обхванаха цялата страна, като бяха овладени в края на седмицата едва след като властите обявиха нощен полицейски час.

Силите за сигурност в Тунис са в предния фронт на борбата срещу радикалните ислямисти, които миналата атакуваха армейски обекти и патрули, хотел, музей и служители от президентската гвардия, допълва Ройтерс.

Агенцията припомня, че Тунис е под натиска и на чуждестранните кредитори да намали бюджетния си дефицит като част от икономическите реформи, които да осигурят растеж и работни места.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback