Снимка: архив, Reuters
fallback

 „Трябва да направим всичко възможно да върнем в САЩ Едуард Сноудън. Той трябва да бъде съден за предателство, да има справедлив процес с жури по нашата американска съдебна система и ако бъде признат за виновен, да бъде екзекутиран, заяви пред bTV бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси.

Според него Едуард Сноудън е отговорен за смъртта на голям брой хора. Той е предател и аз бих подкрепил смъртна присъда за него“, каза още Улси, който допълни, че Сноудън е направил това, до голяма степен, воден от руснаците. 
 
Той не смята, че подобна присъда би била крайна, когато става въпрос за измяна. Даде и пример: „Хората в полицията в САЩ, в ЦРУ работят в тясно сътрудничество с мексиканските власти срещу трафика на жени и деца. И доколкото знам, имаха напредък, но след като Сноудън разкри секретна информация този напредък вече го няма.
 По неясни причини по този начин той реши да разкрие и на изнасилвачите и на трафикантите на жени и деца секретни факти.”
 
Улси е назначен от Клинтън на поста през 1993 г. Той твърди, че петролната ера е свършила. У нас е да консултира партньори и разговаря с правителствени ведомства и частния сектор за новите технологии в областта на енергетиката.
 
Има добри впечатления от страната ни, въпреки студа. „Храната ви е прекрасна”, споделя той. Улси е израснъл в Оклахома и тогава е искал да бъде каубой. По-късно е решил да преподава, но след магистратурата си променя мнението. Практикува право във Вашингтон, преди да оглави ЦРУ. 
 
Любимият му шпионски филм е немския  „Животът на другите”.  - за Източен Берлин през 70-те години. "Това е най-доброто качество, което може да достигнат шпионските филми”, каза той.
 
Коментира, че професията му е трудна. Все пак човек е под прикритие и се опитва да подбере агенти от чужди държави, а малко хора могат да водят такъв живот. 
 
Улси коментира и новата война, която се води: „Ще има опити да се спечелят сърцата и умовете чрез социалните медии и всичко друго, което може да се използва. Няма да можем да подбираме как точно електрониката ще работи, защото може да открием, че другите страни ще предприемат стъпки да разрушат нашата електроника. Това може да доведе до промени. Може да има още по-сериозно надпреварване в бъдещето".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

Анонимен

преди 8 години

Вие забравяте господа нещо много важно.Значи този господин е дошъл в Българиа поканен от нашите власти да ни дава акъл,да ни консултира,да организира и да ни учи как трябва да се правят някои неща.Защото ние сме си слаби и неопитни и незнаещи.И сега наи важното.За тази негова работа ние плащаме на този господин тлъсти суми ПАРИ.Много пари господа.Беднотията в България и народат и кучета ги яли.Да живее демокрацията зад която всички сега се крият.

124

Гунчо

преди 8 години

До Анонимен 188Когато след 500 години американците те освободят от турско и ти направят държава, тогава можеш да го питаш този какво да правите с предателите русофили. Когато държавата, в която живееш, се е родила от руски ръце, русофилите са естествената популация, а вредните микроорганизми са такива като теб! Анадъмо?

123

Да

преди 8 години

И да се отворят нови американски конълагери

fallback