Снимка: Reuters, архив
fallback

Най-малко 29 цивилни, сред които седем деца, бяха убити днес при въздушни удари в райони под контрола на "Ислямска държава" в Източна Сирия. Това съобщи базираният в Лондон Сирийски център за наблюдение на човешките права, цитиран от ДПА.

По данни на центъра изтребители, вероятно руски, са поразили населеното място Кшам в източния край на провинция Дейр аз Зур.

От вчера общият брой на загиналите от въздушни удари в тази провинция възлиза на 73, каза шефът на центъра Рами Абдел Рахман.

Засега няма официален коментар от правителството в Дамаск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

педрас

преди 8 години

Те, децата от тия дето ги даваха с автомати и как извършват екзекуции ли са били? И като са били руски бомбардировачите, как така не са избили поне 30 бременни жени, 10 детски градини и още толкова болници? Много бедна е фантазията на поръчковата журналистика....

75

Анонимен

преди 8 години

Аааа човека-организация пак се е изказал от Лондон...и нашите *** медии повтарят глупости като папагали. А защо изтребителя да не е американски? В този район бомбардират и американски и френски....Атаката по казармите в района на града от преди няколко седмици кой я извърши - пак ли руснаците? С боеприпаси, с латински обозначения!!!!!!!!

74

Анонимен

преди 8 години

Изтребителите се ползват за въздушни цели. Какво са правили цивилни във въздуха? Ако изобщо може да се вярва на наблюдател мюсли от Марс.

fallback