Снимка: архив, Reuters
fallback

Американски изтребител F-16 се разби в югозападния щат Аризона по време на тренировъчен полет, предаде ТАСС, като се позова на местната полиция.

Военният самолет е паднал в пустинен район близо до градчето Багдад. На борда му е имало двама пилоти, чиято съдба е неизвестна.

Самолетът излетял от база "Люк" на военновъздушните сили на САЩ, която се намира на 160 километра югоизточно от мястото на катастрофата.

Според американски медии това е третата катастрофа с изтребител F-16 от тази база за последните три години.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Боби

преди 8 години

До Анонимен 37Във Википедия ако има някоя глупост написана много скоро се намира умен човек който да я поправи. Освен това за едно и също нещо има статии писани от хора в различни страни и на различни езици. ако всички са съгласни с един и същи факт отразен във Википедията МНОГО ВЕРОЯТНО фактът да е точен. А за технически и физически данни фактите са на 100% верни това са точни науки.

22

До kokospa

преди 8 години

За да няма изненадана кокоспа. Всички статистrки със загуби на самолети са стъкмистики. Аз прочетох, че са произведени 4540 F-16, до края ня 2015 са загубени 633. Самолетът отстъпва по ТТД на МиГ-29 (по Уикито на български, където се сравняват двата самолета). Ха сега де? Ние, нали сме натовци, няма да видим повече руски самолети, освен ако те сами не дойдат. По този въпрос компетентна е Викито Нула(нд), а може би и Б.Б. да е подразбрал нещо. Небето ни ще пазят турски F-16. Нас Господ да ни пази

21

Анонимен

преди 8 години

Човек с вашата култура и изказ е виждал евро само в мокрите си сънища :) Не се опитвайте да мислите с горната глава, не ви се получава добре. Русия е по-голямо блато и от България и всеки с повече от две мозъчни клетки го вижда. В международното право има правила и те важат и за самозабравилата се Русия, на която много и се иска да е определящ фактор отново, но не би.

fallback