Снимка: архив, Reuters
fallback

Оглавяваната от Съединените щати коалиция срещу групировката "Ислямска държава" (ИД) е убила около 22 000 джихадисти, заяви френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан, цитиран от Франс прес и ТАСС. Той направи уговорката, че това число е приблизително.

Коалицията започна операциите си срещу ИД в Сирия и Ирак през лятото на 2014 г.

Джихадистката групировка разполага с 35 000 бойци, най-малко 12 000 от които са чужденци, посочи Льо Дриан пред френската телевизия Франс 24.

От неговия антураж уточниха, че около 1000 джихадисти са били убити при френски бомбардировки.

На Франция се пада дял между 5 и 15 процента от нанасяните от коалицията въздушни удари.

Льо Дриан увери, че ИД е сериозно отслабена в резултат на бомбардировките, като посочи, че тя от известно време не е предприемала голямо настъпление и започва да изпитва недостиг на финансови ресурси.

Трябва да останем нащрек, предупреди в същото време той, като се аргументира, че джихадистката групировка вече е успяла да се приспособи към новата ситуация, като смесва своите бойци с цивилното население, за да се предпазва от удари.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 8 години

долни лъжи. станаха смешни вече. кой им вярва?

32

Боби

преди 8 години

До Анонимен 42Пиши си името та да те питаме какви Гъбки си ял или с какво си се напушил.Турците направиха ГЛУПОСТТА да свалят руски самолет. ФАКТИДо този момент в руската преса нямаше нищо за връзка Турция и ИД и Петролни доставки. Преднамерено затъмнение. Или Рашките им казваха вие си цоцете петрол докато можете ако не ни правите мръсно ще имате няколко месеца докато Асад стигне до кладенците.Ама нейсе ЕРДОГАН трябва да си покаже РОГАТА или го принудиха да ги сложи

31

Анонимен

преди 8 години

Че то тогава рашките /без коалиция/ трябва да са ги избили "до крак"?!

fallback