Ащън Картър. Снимка: архив, Reuters
fallback

Коалицията начело със САЩ, която се бори срещу "Ислямска държава", трябва да отвоюва градовете Мосул и Ракка и ще използва сухопътни сили като част от стратегията за постигане на тази цел, заяви министърът на отбраната на САЩ Ащън Картър, цитиран от Ройтерс.

"Трябва да ги унищожим на тези две места и искам да се заемем с това възможно най-бързо", каза Картър в интервю за Си Ен Би Си, което даде от Давос, Швейцария.

Коалицията използва нападения с бомби, за да установи контрол над пътищата между тези два града - Ракка в Сирия и Мосул в Ирак - за да пресече комуникациите между тях. "Така иракският театър на бойните действия ще бъде отрязан от сирийския", добави той.

Министърът на отбраната каза, че вероятно към намиращите се военни на сушата ще бъдат изпратени нови, но част от стратегията е мобилизация на местните сили, а не опит да се заеме тяхното място, добавя Ройтерс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 години

Защо се изнесъхте от Ирак бе тапаци сега пак ще пращате армия ,после пак ще се изнасяте после пакще дойдат абе маоумна работа

15

27ми идиоТ

преди 8 години

... бИмбадират мАсул !!!

14

Анонимен

преди 8 години

27 стига глупости бе

fallback