Снимка: Reuters, архив
fallback

Според скорошен доклад на турското разузнаване "Ислямска държава" се е опитвала да нападне Турция, отравяйки водните източници на страната, предаде Анадолската агенция, цитирана от "Фокус".

Според доклада на разузнаването, подписан от вицегубернатора на Истанбул Нурула Начи Калканджи, ИД е щяла да използва туларемия – смъртоносна отрова, извличана от гризачи.

В документа се казва още, че заболяването, причинено от токсина, е трудно за диагностициране, защото наподобява други заболявания. Така животът на много хора е щял да бъде застрашен заради късната диагноза.

Сега полицията в страната е инструктирана да охранява зорко водоизточниците.

Според доклада в някои от атаките си в Сирия и Ирак "Ислямска държава" е използвала иприт, антракс и хлорни газове, отнети от силите на режима на Башар Асад.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Малко факти

преди 8 години

До АнонименДо коментар 20Защото Русия поддържа ИД - на международната медиа има видео кадри как руснаците поддържат ИД доказано е!Тук по БГ медиите няма да видиш никъде да пише истината за руснаците поради простата причина че "българчетата" са влюбени на руснаците и никога няма да напишат по медиите нещо против интересите на руснаците.ПРЕПОРЪЧВАМ: Чети международни медии ако искаш да знаеш повече истини..! ;)

13

Анонимен

преди 8 години

Абсолютно точно! Идил е преторианската гвардия на Реджеп Таийб Ердуган. Понеже светът скочи срещу неговия геноцид над кюрдите, сега ще ги трепе чрез Идил.

12

Наблюдател

преди 8 години

Според мен Ердоган се опитва да се изкара герой спасител и уж да се разграничи от ИД, което е доста прозрачно, но ще дадат "фира", за съжаление, невинни хора

fallback