Снимка: bgonair.bg
fallback

Стотици руснаци излязоха на протест пред централната банка на страната. Поводът за недоволството е сривът на националната валута.

След затварянето на борсите вчера един долар се търгуваше за 81 рубли.

Служители на банкови институции, хранителни магазини и заети в сектора на услугите напуснаха работните си места и излязоха на масов протест по улиците на Москва. Сред недоволните има много хора, които не са получавали заплати от месеци.

"От толкова дълго време не съм получавал пари, че вече става катастрофално. Не са ми плащали за юли, август и половината от септември. Може да се каже, че оттогава не сме получавали пари", каза протестиращият Сергей.

Един от работодателите, който беше на протеста, заяви че компаниите не могат да се справят с плащането на заплати заради слабата икономика.

"Когато поискаме пари ни казват: "Разберете, изпитваме трудности и сме във финансова криза". Само това ни казват. Когато звъним на банките, те не ни вдигат телефона, не ни отговарят на писмата и изобщо не помагат за разрешаване на ситуацията. Просто се барикадират", коментира работодател.

Руската рубла се срина до историческо дъно. Вече един долар се разменя за 81 рубли.

Според финансови анализатори сривът на руската валута е предизвикан от поевтиняването на петрола.

В Казахстан дори обявиха предсрочни парламентарни избори заради цената на "черното злато". Сортът Brent се търгуваше за около 28 долара за барел късно снощи преди затварянето на борсите.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

364

Анонимен

преди 8 години

Росгладнадзор трябва да смени професията на БОБИ трола, от дежурен в българската преса да го пращат в командировка да обесня ви на руснаците че е добре техните заплати да са ниски и да не се получават навреме и т.н. За боби *** специалиста всичко е добре и може да го обясни като магия

363

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен443 хи хи вие това икономиката се рестартира и плодовете ще берат до 1 , 2 години не го луд слушате всяка година от миналия век насам ? Хи хи хи хи

362

Анонимен

преди 8 години

До АнонименДо 459 това че руснаците винаги са били гладни и бедни и в калта и са вечно пияни да не видят истината си е голата истина

fallback