Снимка: Reuters
fallback

Групировката Ислямска държава публикува снимки на деветимата души, за които каза, че са извършили нападенията в Париж на 13 ноември, отнели живота на 130 души, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Сред снимките има и двама неидентифицирани иракчани, посочва SITE, американската организация, която следи активността на ислямистите в интернет.

Двамата непознати досега извършители са идентифицирани в англоезичното списание на ИД "Дабик" като Али ал Ираки и Укашах ал Ираки, съответно Али Иракчанина и Укашах Иракчанина.

Тези двама мъже може да са атентаторите камикадзе, които се опитаха да атакуват Стад дьо Франс на 13 ноември и се самовзривиха в близост до него. Те носеха сирийски паспорти, за които се предполага, че са фалшиви. Двамата все още не са официално идентифицирани.

Девет мъже, разделени на три групи, атакуваха на 13 ноември Стад дьо Франс, няколко кафенета и ресторанти и концертната зала Батаклан в Париж. Седем от тях бяха идентифицирани. Заповед за арест беше издадена за един от тях - Салах Абдеслам, който след нападенията е избягал от Франция в Белгия.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 25Защо Израел не посяга на ИД е добър въпрос, на който най точно може да се отговори с въпрос.Защо Израел трябва да унищожи ИД, ако ИД прави така че арабите да се избиват помежду си.Евреите са единствените които не искат да правят разлика между суни, шии, джихадисти, ислямисти, умерени и неумерени арабски опозиции. За тях те са араби мюсюлмани. Ако един днес е умерен няма гаранция че утре няма да вземе страната на терористите,Евреи и араби са братовчеди и си знаят манталитета

16

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 25Освен това има още една малка подробност. Голяма част от израелските военнокомандващи днес са руснаци, говорещи руски получили образованието си в СССР.През 1947 първата държава която гласува за съзваването на Израел беше СССР. По късно по време на студената война евреите избраха да бъдат с Америка по две причини:1. Парите за Израел идваха от богатите американски евреи.2. Евреите първи видяха неуспеха на Руската комунистическа система. Факт!Затова не останаха с Русия. Логично

15

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 25Дали ще доживееш ИД да сторят нещо лошо на Израел е божа работа. Аз мисля че ако днес ИД можеха да посегнат на Израел, няма да чакат утре. Арабите не са чак толкова глупави , те знаят че ако днес посегнат на Израел утре ИД ще бъде записана в историята. ИД искат да победят а не да умрат. Затова не посягат на Израел. Израел не е нито Европа нито Америка. Вместо да говорят те действат. Запомни че ИД не посяга на Израел защото знаят че това ще им е края

fallback