Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Москва играе фундаментална роля за поддържане на сигурността в света. Това заяви емирът на Катар, шейх Тамим бин Хамад Ал Тани пред руския президент Владимир Путин по време на официалното си посещение в Русия, предаде ДПА, позовавайки се на комюнике на Кремъл.

Емирът каза, че Катар би искал да развива отношенията си с Русия и да търси решения на множество проблеми, свързани със стабилността в някои страни в неговия район.

Той отбеляза, че страната му иска да развива икономическо сътрудничество, особено в областта на природния газ и преките чужди инвестиции в руската икономика.

Русия се надява да съгласува позициите си с Катар по енергийните въпроси, особено в газовата сфера, каза Путин, цитиран от ТАСС, на срещата си с емира.

По-рано шейх Ал Тани каза, че Катар подкрепя ролята на Русия в опитите за намиране на решение на сирийския конфликт с политически средства.

"Смятаме, че Русия играе много важна роля в света, особено в Близкия изток, каза емирът.

"Подкрепяме политическо уреждане на конфликта в Сирия от самото начало. Подкрепяме всички международни организации, които търсят политическо решение в Сирия", заяви катарският лидер пред председателя на Държавната дума (долната камара на парламента) Сергей Наришкин.

Антитерористичната коалиция за Близкия изток трябва да съгласува действията си с държавите в района, заяви Наришкин.
Смятаме, че създаването на широка международна коалиция за борба с тероризма е от огромно значение и сме убедени, че коалицията трябва да основава действията си на нормите на международното право, на нормите, залегнали в устава на ООН, и да работи в тясна координация с властите в страните от района, върху които пада основната тежест в борбата с тероризма, каза председателят на Думата.

Първото официално посещение на шейх Тамим бин Хамад Ал Тани в Москва, откакто през 2013 г. стана емир на Катар, завършва утре.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

237

анонимен

преди 8 години

До Анонимен еми ходил съм в Дубай и кво-всички се кланят на руснаците туристи, всички табели и таксита са и на Руски и там "гладните" руснаците изкупиха имотите за почивка.

236

Анонимен

преди 8 години

Тези руснаци се оказаха големи наивници!Разхождат ги като преяла крава насам-натам и ги лъжат с красиви думи все в бъдеще-неслучващо се време. Но докато русоробите са така заслепени от военните си 'пабеди', фалита се промъква иззад тях и точно когато най-малко го очакват ще ги изненада. Точно както Ердоган изненада путин с атака в гръб, малко под кръста.. ;))

235

Анонимен

преди 8 години

"Риад само за месец отчете дефицит в бюджета си 90 милиарда долара и сега продава държавните си фирми--а рашъните купуват техните нефтодобиващи находища и фирми"Дефицитът на Саудитсска Арабия е 87 млрд долара, но откъде измисли, че "рашъните" купували техни находища?Това са пълни глупости.

fallback